טיפול בפוסט טראומה בשיטת CBT

טיפול בפוסט טראומה בשיטת CBT – כל מה שאתם צריכים לדעת

טיפול בפוסט טראומה בשיטת CBT

בשנים האחרונות בעולם המערבי אנו רואים ריבוי של אנשים הסובלים מחרדות ודיכאונות, למעשה לפי מחקרים שבוצעו למעלה מ-20% מהאוכלוסיה סובלים מחרדות כאלו ואחרות.
במהלך השנים התפתחו שיטות רבות על מנת לעזור למטופלים אלו להתגבר על החרדות שלהם, אחד הטיפולים הוא טיפול CBT, טיפול CBT הוא בעצם טיפול המשלב בתוכו 2 סוגי טיפולים – טיפולי קוגניטיבי וטיפול התנהגותי. הטיפול יצר פופולריות ברחבי העולם ואנו היום רואים מטפלים רבים משתמשים בו – פסיכולוגים, פסיכיאטרים, עובדים סוציאליים ומטפלים בגישות שונות.
מטפלים רבים רואים את השיטה כ-שיטה יעילה במיוחד הנותנת מענה אפקטיבי לבעיות נקודתיות, בעיקר בכל האמור לדימוי עצמי, ביטחון עצמי, חרדות, דיכאון ועוד.
עם זאת, אנו מאמינים שאין לייחס לטיפול זה כמעין תרופת קסמים לבעיות שלכם, לכל אחד מהטיפולים יש את היתרונות והחסרונות שלו – היינו ממליצים לכם לדבר עם מטפל מוסמך על מנת לבחון את השיטה עבורכם.

מה זה בעצם טיפול CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי)

כאשר אנו מדברים על טיפול קוגניטיבי אנו מכניסים אותו לתוך הקטגוריה של טיפולים פסיכולוגיים, בשיטה זו הפסיכולוגיה מאמינה כי מרבית הבעיות נובעות כתוצאה מחשיבה שגויה ואימוץ דפוסי חשיבה לוקים בחסר, גישת CBT היא גישה אשר עיקר עיסוקה היא למצוא את הפתרון עבור המטופל ולא לנסות למצוא את מקור הבעיה(מתי החלה, באיזה מצב נפשי היה שרוי המטופל ועוד).
כאשר אנו מדברים על טיפול באמצעות
שיטת CBT אנו מדברים על שינוי בחשיבה ובהתנהגות שמוביל לשינוי בחיים האישיים של המטופלים.

כמה זמן השיטה קיימת?

אנו רואים במקומות מסוימים במערב ובאירופה, לדוגמא: ארה"ב ואירלנד את גישת CBT מלווה מטופלים בתור גישה שכיחה למעלה מ – 4 עשורים.
לעומת זאת בארץ כמות האנשים המשתמשים בשיטה זו נמוכה יותר. כבר בתחילת המאה ה -20 החלו לערוך מחקרים הקשורים להתנהגות בעלי חיים, לאחר מלחמת העולם הראשונה ניסו להמיר מחקרים אלה גם על בני אדם על מנת לנסות להבין האם אנו פועלים בצורה דומה. כתוצאה מכך החלו להתגבש שיטות ותובנות על איך להכחיד תנועות בלתי רצוניות, מחשבות בלתי רצוניות ומקרי חרדה שונים. 

מה הם המאפיינים של שיטת CBT?

  1. מטרות – בשיטת CBT אנו נגדיר מטרות שנוכל להשיג אותם בצורה ברורה תוך כדי מעקב יום יומי.
  2. מצב המטופל – במהלך הטיפול בשיטת CBT נעקוב בצורה רציפה אחר התנהגות המטופל ותפקודו היום יומי.
  3. דפוס חשיבה – נשנה את דפוס החשיבה המוטעה של המטופל, נמלא את המטופל במחשבות חיוביות וריאליסטיות שיעזרו לו להתמודד עם החרדות.
  4. טיפול קצר – בשונה מטיפולים פסיכולוגיים ארוכים שיכולים לקחת סשנים של שנים עם מספר טיפולים בחודש, טיפול בשיטת CBT הוא קצר יותר והוא מונה בממוצע 10-36 מפגשים בהתאמה ללקוח.
  5. עוברים את התהליך ביחד – המטופל לא חוזר לאחר השיחה ומיישם את הדברים שלמד לבד, המטפל נמצא איתו לאורך כל התהליך, מלווה ועוזר גם בהתכתבויות במהלך היום, שיחות פלאפון, במטרה להיות עם הלקוח בכל מצב נתון ולא רק בפגישה בקליניקה.
  6. אופטימיות זה שם המשחק – בונים למטפל תא אופטימי ויחד איתו בונים בנק שאיפות איתו ימשיך המטופל לאחר סשן הטיפולים לשם הגשמה עצמית.
שתף בפייסבוק
שתף בווטסאפ
שתף במייל
שתף בטלגרם
מאמרים ופוסטים דומים:

תוכן עניינים

הרשמו לניוזלטר שלנו